Magdalena Graf



Boken är en sann historia om Maggans liv. Hon gifter sig ung och får barn ihop med hennes farliga ungdoms kärlek Jorma. Redan i början av deras förhållande visar Jorma hotfullhet emot Maggan och slår henne ibland men visar alltid ånger efteråt. När han börjar med grövre droger blir han farligare och hon utsätts för hemsk misshandel. Tillslut lyckas hon rymma ifrån honom med sonen Isak. Man får följa hennes väg till ett "normalt liv" och hennes liv in famous.

Jag tyckte boken var ganska okej. Störta kritiken ligger i den otroligt långa kapitel, nästan 15 sidor i varje, vilket jag tycker är alldeles för mycket. Jag gillar att ta pauser emellan min läsning men man vill ju inte stanna mitt i ett kapitel så därför blev det irriterande när dem aldrig tog slut. Handlingen var vettig men den tidprocess där allt sker under verkar overkligt kort. Jag har fått en annorlunda bild av Maggan, även fast jag inte hade bimbostämplat henne innan heller!
7/10

XOX

Grå zonen

Det pratas alltid om att vi tonåringar är så förvirrade och ängsliga och det är sanna uttalande som passar på mig. Jag känner mig ofta helt lost i denna värld som blandas av obalanserade känslor och oändlig banting. Jag bryr mig så jäkla mycket om allt mellan himmel och jord så att den lilla bubbla jag sändigt försöker bygga upp alltid spräcks. Trött på drömmar och förväntningar samtidigt som det är dem som håller mig vid liv. Vad sätter krydda på min vardag om jag inte drömmar? Jag går till jobbet, planerar upp mina måltider och gör allt för att inte tvångs äta munkar när allt bara går fel. Oftast går det jäkligt bra men ibland går det åt helvette. Försöker alltid äta bra även fast jag alltid misslyckas när jag är antingen ledsen eller lycklig. Egentligen önskar jag att jag kunde sluta bry mig, gå till skolan i mjukis and show of my fat ass. Jag är inte säker på att någon skulle tycka bättre om mig ifall jag ålade mig naken  i en slimmad kropp på en bild i mina facebook foton. Vem bryr sig egentligen? Förutom jag.
Fast samtidigt uppskattar jag kläder, uppskattar promenader och uppskattar munkar. Jag skulle vilja ha en härligt blandning. Men finare ord kanske det är det som man skulle kunna kalla min vardag. En blandig av sött och surt är jag defintivt. Folk beskriver mig alltid som väldigt sprallig och glad men med milda ord kan jag säga att den sidan kan snabbt skifta till en mer lik den onda drottningen i Snövit. Idag har jag bara varit i "grå-zonen". Tittat på tv i min pjyamas sen jag kom hemifrån jobbet. Läst ut en bok och ätit brocolli gratäng med munkar som både förrätt och dessert. 

Men i min grå-zon kom jag i alla fall fram till att jag ska lägga ner alltihopa. Jag är den jag är och det är jag som sätter prägeln på min egna tröskel. Jag måste bli oberoende av omgivningen för att bli beroende av mig själv. Jag behöver inte anpassa mig för att passa in i ledet för jag är inte så udda, utan mest bara egen. Utan ansträngning så kryper jag in i massan av unika människor och upptäckts endast av de personer som söker. Mitt namn ska inte vara känt i de munnar som inte vet vem jag är, jag är egentligen fruktansvärt trött på förutfattade meningar och massa ovisa ting. För i slutändan så är jag bara mig själv, osminkad med pigmentbortfall.
Så nu är jag bara mig och leker inga fler lekar. Mina vänner som jag har är fantastiska och många fler välkomnas men då får ni ta emot mig med mina ärr och mina skeva vinklar. Jag är inte och kommer aldrig att bli tjejen i centrum igen för jag passar inte in. Jag är inte elak och jag trivs inte med att vara dum. Jag föredrar att vara snäll och vill att folk ska se mig som omtänksam. Jag fattar inte varför jag måste låtsas vara nåt jag inte är. Vill inte vara förvirrad mera.

Allt kommer att lösa sig.

XOX

Jag söker mig i dig

De senaste dagarna har jag inte tänkt. Inte oroat mig och försökt inte vara efterhängsen. Vad är en bra flickvän? Ska hon bry sig? Ska man fortsätta smsa ifall man inte får nåt svar? Vågar man ringa ifall man saknar?
Jag har nog ganska enkelt att bli efterhängsen men jag ser det inte själv som det. Jag saknar en person och terroriserar den tills den svarar. Bara för jag verkligen uppskattar den. Okej, riktigt så illa är det kanske inte. Bara mina närmaste vänner blir riktigt terroriserade ifall de inte svarar. Oftast blir jag små irriterad och känner mig dissad så jag pratar inte mer med personen tills den hör av sig och inte fattar varför jag inte hört av mig. Tålamodet hos mig är inte det bästa. Själv tycker jag det är ganska creepy när en person vill prata med en 24/7 så jag borde ju ha förståelse till att jag inte alltid kan prata med folk bara för att jag vill.
Jag önskar mig en kille som är ganska nere på jorden, ingen världs mästare. Han ska vara roligt, öppen och ärligt. För mig är allmänbildning väldigt viktigt för jag älskar att disskutera och prata. Han ska helst inte bli stressad och irriterad för lite för det är inte jag så jag skulle få panik om han var det. Han ska vara positiv och glad till det mesta. Självklart måste han ha sina motgångar men att man kan prata om det är då jätteviktigt. Sen är det viktigt att han har "fritids aktiviteter" eftersom jag har så många bollar i luften så sitter han hemma och bara väntar på mig så skulle jag inte må bra av det utan känt mig tvungen att vara där hos honom. Sen vill jag inte ha stans snyggaste kille för jag ser ingen karaktär i det. Om han haft en shing med hela stan är han inget kap i mina ögon utan jag blir snarare äcklad. Men att han har glimten i ögat är viktigt och att han inte är rädd för ett ärligt leende, för det är de två sakerna jag tycker är sexigast! De osexigaste jag vet är avundsjuka, att man inte kan byta kallingar dagligen och stryk. Jag avskyr när vissa män, även kvinnor, ska ha en image av att vara överlägsen. Bitterhet är också osexigt! Det toppar nog de osexigaste av osexighet faktiskt.
Jag antar att eftersom jag söker detta i någon, måste det finnas någon som söker det ungefär samma hos mig. Så jag får passa tungan lite och sluta vara så bortskämd. Jag menar inte bortskämd med pengar och saker utan att jag som slangen är van vid att få som jag vill. Men i den demokratisk värd så kommer jag ju aldrig lyckas med att bossa.

Vad söker du?

XOX

My biggest love

Precis som mååånga andra tjejer har jag en obeskrivlig kärlek för skor, för dem passar alltid! Inför våren har jag redan inhandlat fyra små älsklingar och patrullen lär utökas innan snön försvinner! Så här har ni också några nya kärlekar under 500 lappen! Riktigt a la Elin!


Wildflower: Emma
Klicka för att förstora bilden
Bergie älskling finns i tre olika färger  och röda lacks to die for, men jag har inte viljat ramla i dem!

söta lack ballerinas och enkla pumps i fyra olika färger!

XOX

Simma!

Idag var jag med min underbara vän Linda och tog mig ett dopp i simhallen på fredags morgonen. Vi simmade en kilometer och sen la vi oss med hårinpackningar i bastun. En kilometer är inte så värst mycket men eftersom vi hade lite kort om tid fick det räcka. Simming är en väldigt bra träning eftersom man utnyttjar nästan alla delar av kroppen: Benen, mage, bröst(andning), armar och rumpa. Vilket måste leda till att man är ganska fit om man tränar det regelbundet. Så vi bestämde att vi skall försöka träna det varje fredag i framtiden! En annan positiv med simning är att det inte är så dyrt, i alla fall inte i våran simhall, det kostar 20 kronor inträde för ungdomar och lite mer för vuxen! Det är definitivt ett rimligt pris för bra träning och för en ganska så liten ungdoms kassa.
Avslutade förmiddagen gjort vi självklart med skvaller och en nyttig mix sallad hos Nettans salladsbar!

XOX

Värmen brevid mig

En av de bästa sakerna jag vet att att slippa sova ensam, att ha någon att stoppa in mina iskalla fötter hos och lyssna på dens tunga andetag innan den somnar. Därför är en av de värsta sakerna jag vet att sova ensam, att känna kylan under täcket och få små jogga i sängen för att få upp värmen. Det är trygghet för mig att kunna känna närheten i att ha någon brevid mig.
Jag tror tryggheten byggdes upp när jag var liten och alltid ville sova hos mamma och pappa. Mitt egna rum var stort och fyllt med utrymmen för spöken att gömma sig bakom när lampan släcktes, ja, den fanns till och med kvar när det var tänkt i taket. De smög fram så fort jag var ensam i rummet och min fantasi fick flöda. Men när jag låg i tryggt förvar intill två stora älsklingar försvann rädslan och jag kunde sova en god natts sömn. Men de två stora älsklingarna fick dock inte en lite god sömn då jag i mitten växte och trängde ut dem. Så tillslut var jag tvungen att få pli på mina spöken och sova i min egna säng.
Nu älskar jag fortfarande när någon sover nära mig och jag slipper vara ensam. Någon mer som känner detsamma?

XOX

Hur är det egentligen?

Enda sedan jag var liten har jag haft svårt att vara en i mängden, jag sticker ut på mina egna sätt och med min personlighet. Jag är ganska dominant och envis eftersom jag är slangen i familjen som i stortsätt växt upp som ett ensambarn och nästan alltid fått som jag vill. När man sen ska in i en miljö ihop med andra krävande barn är det ganska svårt att anpassa sig och komprimissa, vilket inte är mina starkaste sidor. Jag var alltid ungen utan sockar, jag hatar faktiskt sockar ännu men har lärt mig att använda dem ifall inte skorna ska lukta död. Jag hade alltid klänning så jag kunde inte använda overall och jag slutade inte använda prinisesskorna tills jag var sex. När jag hade kompisar på besök lånade jag alltid ut mina kläder och bytte stil på dem, detta är också nåt som jag fortfarande gör - fast inte lika mycket med tvångsmetod. När jag flyttade ifrån min hemort hade jag redan skapat mina första ärr av fördomar och osäkerhet så min allra största önskan var att nu bli populär och passa in bland mångfalden blonderade igelkottar på kråren. Under en tid jag levde ganska farligt och i en värld som jag egentligen inte passade in i har jag kommit fram till på senare dagar att jag träffade personer som värdesatte mig mycket högre än jag trodde eller uppskattade. Jag sökte inte lugnet i en kille, att han var trogen och lojal. Jag ville ha ett lejon som jag kunde tämja. Men eftersom lejonet är djurens konung så lyckades jag väl inte direkt briljant. Istället lyckades jag åstadakomma ett horrykte och hemskt svartsjuka killar. Även fast jag varit hos en kompis som bara bodde tjugo minuter från min lägenhet var jag tvungen att springa, för så många hot som jag fått så visste jag att det inte var tryggt att vandra lugnt. Så efter all skit, så vaknade jag. Sättet som min uppvakning skedde på är väl inte den bästa, och kommer stanna som något privat. Det var i alla fall min ringklocka. Den gick från IG till MVG. En tröst, en lycka och en ensamhet. 
Vid fjorton års ålder kom den stora kärleken. Den som jag trodde skulle vara för evigt och som jag fortfarande drömmer om. Men till sist är även de allra svagaste fåglarna tvungna att lämna boet. Så jag flög ut. Sträckte mina vingar och flög. Det gick så bra att jag själv var chockad. Att jag inte längre behövde just den uppmärksamheten av omgivningen och kunde klara mig själv. I ensamhet. För ensam stämmer bra på mig, jag känner mig ofta ensam. Förr visste jag att ensam var nåt dåligt men nu är jag inte säker längre. Antingen är jag ensam och stark eller så har jag vant mig vid ensamheten.
Jag är väldigt glad att jag klarade mig igenom denna resa, jag tog ett enormt kliv och kom kanske närmre vuxenlivet. Som antagligen är nästa stora steg. För er alla som vet att jag planerar att göra en tatuering i nacken så vet nu vad den ska symbolisera. Tack alla som varit med under resans gång!



Hjärtat symboliserar mig, de slitna kanterna ärren i mig, boden med mamma och pappa i symboliserar tryggheten i att jag alltid haft ett välkomnande hem att komma hem till och ramen kring hjärtat symboliserar att jag är egen. 

XOX

 


På jakt

Jag är nog den typens tjej som behöver en partner. Någon jag kan krypa ner brevid och sluta vara rädd för mörkret ihop med. Tryggheten i att veta att det finns någon som älskar mig och tycker jag är vacker och tryggheten av att ha hittat den killen som får mig att sluta vara på jakt.
När jag var yngre insåg jag inte alltid innebörden med att vara trogen, men nu vet jag att är du verkligen kär så finns det inga glimtar för någon annan. Och jag vill verkligen sluta glimta nu! Kanske är det så som många säger att det kommer när man minst anar det, att man borde sluta söka. Visst försöker jag verkligen sluta söka, fast det är så fel för mig. För jag är precis som Charlott, jag kan inte ge upp kärlek. För jag tror verkligen på kärleken. En dag kommer han som bara är som ett ljus ifrån ovan. Och jag måste ju vara öppen för att det ska ske? Om jag försöker ignorera det kanske jag inte märker när någon flitar med mig? Jag har ingen aning. Men jag hatar verkligen att sova ensam. Jag behöver någon som skyddar mig ifrån mörkret, det bara är så! Ibland vill jag vara ge upp men det kan jag inte för jag tror verkligen på den äkta kärleken.

XOX

Vad har jag pysslat med..

Har medvetet varit lite oaktiv med bloggen eftersom jag känt brist på fantasi... Istället för att promenera, sola och prata i telefon har min vardagssysslor bytt ut till ett stort umgänge med Linda och väldigt mycket onyttig. Bara för min brist på fantasi! Men nu känner jag lite mer ork och lust så jag garanterar mer uppdateringar.
Men kontakta mig gärna igenom att kommentera eller skriva till mig över msn och säg vad ni vill att jag ska skriva om, det kan vara bara hur mina dagar ser ut, vad jag tänker på, vad jag tycker om en bok jag läst eller att ni vill se mina outfits. Jag lovar er att ge er de ni önskar om det är inom rimlig mängd!

XOX

En sex and the city karaktär i oss alla

Igår, som alla andra dagar denna veckan, spenderade jag hos Linda. Vi hade bunkrat upp oss med gladd och päron och satt som förlamade framför tvn. Egentligen är Sex and the city min favoritserie men det går an när det inte finns något bättre att frossa med. Jag tycker att tjejerna är underbara men att hela funkuseringen på sex blivit överdriven. I alla fall så kom vi fram till att det verkligen stämmer att vi alla har en bit Sex and the city chics i oss. Linda stämmer bra in med Miranda då hon alltid är den med ansvar och en seriösare bild på verkligheten, Micka är lik Samantha med hennes våghalsighet och att hon alltid säger vad hon tänker på, Malin är lik Carrie i hennes sätt att alltid bry sig om alla andra och jag är lik Charlott på mitt sätt att alltid ha höga krav fast jag egentligen är ganska flummig. Det finns i oss alla och jag är ganska övertygad om att det är betydligt fler tjejgäng än bara vårat som kan identifiera sig med tjejerna.



XOX

Min bästa väns dotter


Min bästa väns dotter är en jättebra bok skriven av Dooothy Koomson. Boken handlar om Kamryn Matika(kallad Kam eller Ryn) och Adele Brannon(kallad Del) som träffar på universitetet och blir bästa vänner trots deras motgångar. De är oskiljaktiga till den dag Kam får reda på att hennes blivande make Nate varit otrolgen med Del och är far till hennes barn Tegan(kallad Tiga och T), vilket Nate är ovetande om. Kam blir rasanade och lämnar både Del och Nate till hennes förfluttna då hon så gott det går försöker gå vidare. Några år senare får Kam ett brev ifrån Del som avslöjar att hon är sjuk i canser och kommer att dö. Då ärver Kam hennes dotter och hennes tillvara får fart igen. Läs boken för den är definitvt värd 5/5!

XOX

Rihanna som preppy


Rihanna

Riktigt snyggt enligt mig! Give me! Och jisses vad snygga ben hon har!

Glad dag!

Idag måste jag tillägga att jag är riktigt glad! Jag vet att imorgon är sista dagen på jobbet på hela nio dagar! Jag har nu en ledig helg och sen lov en hel underbar vecka. Det är riktigt lyx egenligt mig. Sen är jag glad över att så många goa människor har hört av sig och viljat ses under lovet. Så det känns verkligen som lovet kommer bli jättebra!
Hör av er alla ni härliga människor som vill ses, för nu har jag äntligen tid!

XOX

Ny inköpt!

I ett tidigare inlägg la jag upp lite summer preppy photon och jag shoppat även en del av plaggen. Här är bilder på den svarta tröjan med volang och skora! Jättenöjd verkligen och med frakt och moms gick det endast på 312 kronor! Underbart!

 
Ursäkta mig för den dåliga kvaliten på bilderna...

XOX

Dagligt lugn

Idag ser min dag ut såhär:
Uppvakta pappa 07:00
Vakna 10:15
Frukost
Gå till Sportlife 11:10
Solarium 11:40
Promenad
Lunch ca 13:00
Gå till jobbet 13:45
Bli hämtad från jobbet 19:00
Hem och fira pappsen igen, kolla tv och mysa!
Tänkte testa min yoga dvd men får se vad jag orkar. Men ifall jag är hurtig så lovar jag att skriva omdömet till yogan!

XOX

Grattis daddy cool!

Imorse gick vi upp klockan sju för att sjunga och uppvakta pappsen på morgonen! Han fick lite bratkallingar, pike och present kort på fotvård på sin 65-års dag. Sen gick jag tillbaka till min älskade säng och sov till halv elva! Love sovmorgon...


Min älskade familj!

XOX

Ett kort inlägg tillägnat Malin

Du är underbar, fantastiska rolig, söt, pratig, skojfrisk, så jävla bra, oslagbar, fjantig, grudlare och otroligt jävla snygg!

Real beauty

Oscars-feber i Hollywood! 
Kate Winslet och Jessica Alba
Leighton Meester 
Leighton Meester och Penelope Cruz
 Fullspäckat med kändisar på Golden Globe-galan!
Cameron Diaz och Eva Longoria

XOX

Daglig värk

Idag har varit en riktigt jobbig dag. Min visdomstand bara värker och jag kan inte förstå hur det kan göra så ont! Och det gör ju inte ont på tanden utan det är spänningshuvudvärk istället, vilket är ännu värre. Men på min rast idag så begav jag mig till centrum och shoppade födelsedagspresent till daddy cool och en halsdunk från Lindex för 27 spänn!
Resten av kvällen kommer spenderas framför teven med nåt gott och de jag gillar allra mest...

XOX

Love for sale

  
Rosett hårspänne har mammis gjort med svart snöra och en hårnål, geekglasögon från Köpenhamn kostar 200 kronor och salen är på for sale at Lindex, so run!


XOX


Riktigt preppy

Hittat några klänningar som verkligen är to die for på Asos. De har några riktigt preppy klänningar som skulle vara perfekta för både vardag och lite finare tillfällen till våren. Men för mig förblir tyvärr dessa klänningar bara insperation eftersom de kostar mer än vad min plånbok har råd att finansiera.

ASOS Contrast Piped DressASOS Self Stripe Dress
Första daydressy kostar 27.50 £, andra casualday finns i brunt och svart för 29 £,
Reiss Tailored Check Jacket Dress With BeltASOS Embroidered Lace Trim Dress
Tredje bissyday finns för 155 £, fjärde loveday finns för 37.20 £
Fairground Bow Front Check Flower DressDahlia Broderie Anglaise Oversized Collar Dress
Femte prettyday finns för 44.50 £ och sjätte saliorday för 58.75 £

XOX

Rosa strålar

Häromdagen läste jag och min mamma i en bok som handlar om stjärntecken, inte en sån som det står "du kommer ha tur i spel och otur i kärlek" utan en lite mer specifik bok. Så läste jag lite om mig själv. Jag har alltid tyckt om att be även fast jag inte är religiös. Jag ber om att mamma och pappa ska ha det bra, att jag ska få bra på ett prov och att mina vänner ska må bra. Men i denna boken stod det i alla fall att en "andlig" teknik som skulle passa mitt stjärntecken(lejon) var att sända rosa strålar. Jag ska sitta på en lugn plats och föreställa mig att jag skickar iväg strålar ifrån mitt hjärna och ut ivägen till andra människor. Ibland till mig själv om jag behöver det, till folk jag tycker om eller till folk jag inte tycker om.
Så idag testade jag detta när vi hade avslappning på Bodybalencen och jag tyckte faktiskt det funkade. Jag föreställde mig person i min omgivning som jag gillar, vad dem gjorde just nu och hur jag skickade iväg kärlek till dem. Även till de få personer som jag inte tycker om.
För som jag alltid säger så tror jag att personer som jag tycker är jobbiga blir bara ännu jobbigare om de märker att jag tycker illa om dem. Då vill de ha mer uppmärksamhet och bekräftelse och blir oftast bara ännu mer irriterande! Sån är jag ju själv ibland också. Men med vissa personer kan man ju inte undvika att störa sig på och även om man försöker att inte visa det så märks det ju ändå. Så när jag provat att skicka strålarna till de irriterande personerna så kände jag mig faktiskt lite mindre irriterad och kunde lägga energi på något viktigare istället. Värt att testa?!

XOX

Det blir inte alltid som planerat

Som ni säkert läst tidigare skrev jag ett noggrannt inlägg om hur jag planerat upp mig dag. Ja, det blev inte riktigt som jag planerat! När jag precis lagt mig i min säng och börjat läsa ringer mig telefon. Det är min handledare och jag fick reda på att jag skulle ha möte tillsammans med henne och min handledare ifrån skolan idag klockan halv två, det hade jag inte en anning om! Där stod jag i pjyamas och var helt osminkad. Så jag slängde mig in i garderoden och drog på mig ett par slitna jeans, en tunika och min älsklings kofta. Ut i hallen och hämtade pappa som höll på att frosta ur frysen slängde ner maten och frukten i väskan och på med uggsen och jackan! Fort ut i bilen och hann faktiskt till jobbet på tio minuter! Så jag blev egentligen bara tio minuter sen.
Sen så är jag ju lite av ett kontrollfreak som verkligen brukar anteckna allt i min kalender. Men hur fulländad jag än försöker vara så funkar det inte! Det finns alltid en liten grej jag glömt fylla upp och sen tycker jag det är så pinsamt när jag har glömt det. Fast vi är ju alla mänskliga så jag antar att egentligen är det väl bara fånigt att jag känner så...

XOX

Hollywoods sötaste kändispar

Sacha Baron Cohen (Borat) visar stolt upp sin dotter!

Jag tycker att skådespelar paret Sacha Baron Cohen(även känd som Borat) och Isla Fisher är Hollywoods absolut sötaste kändispar. Tillsammans har de sonen Olive Cohen som föddes den 17:e oktober och är parets sockersöta ögonsten. Jag tycker att de både två har en jättesnygg stil och de charmigaste med dem är att de båda verkar ha en härlig humor! Även om jag inte är intresserad av att bli kändis så kan jag säkert säga att hade jag varit kändis hade jag viljat vara känd för att vara rolig och charmig, inte stora tuttar eller dålig attityd. Vill se mer av familjen!

XOX


Min dag ser ut så här

08:30 Frukost-flingor, advokadomacka, jucie och te
09:00 Gång till Sportlife
09:30 Bodybalence
10:40 Solarium
11:10 Promenad
11:40 Hemkomst och dusch
Blogga, klä på mig, smink och lunch-äggröra och smoothie(recept finns i bloggen)
14:30 Bil till jobbet
14:45 jobba till 20:00
Filmmys, böcker och kvällsmat med familjen!

Min dag, ganska fullbokad och ganska tråkig! Men sånt man måste göra ibland också...

XOX

God äggröra

Äggröra är ett jättebra mellan mål eller frukost efter som de innehåller protein och inte så mycket fett! Förr brukade jag alltid koka mina ägg och mosa dem. Men när jag kom hem till Malin gjorde hon en äggröra i steckpannan och det blev betygligt mycket godare!

Man behöver:
Stekpanna
Flytande eller vanligt margarin
2-3 Ägg
Och örtsalt
Om man vill ha extra fyllighet i äggröran kan man tillsätta:
Hackade tomater eller paprika som man tillsätter i äggröran när den nästan är klar för jag tycker inte det blir så gott när de blir alldeles för varma

Sen brukar jag också skära lite grön sallad som jag lägger i när allt är klart!



XOX

Snygg midja

Ett bra tips för att få en slank och kurvig midja är att rocka rockring. Funkar superbra! Tio minuter om dagen och du blir riktigt fint om magen.
Du lägger ju främsta träningen på magen men också styrka i höft och ben. Om du också håller upp armarna tränar du också styrka i dem! Testa själv!
En rockring kostar cirka 50 kronor på Br leksaker.




XOX

Fina naglar för våren

Hittade ett av mammas gamla nagellack och tyckte det var fint!.. Även fast jag inte brukar gilla glitter. 



Tycker ni att det var snyggt? Ringen är ifrån h&m!

XOX

Världens bästa varm choklad

Oboy släng dig i vägen för här kommer min mammas egna hemma gjorda recept!

1 dl Vatten
4 msk Kakao
4 msk Vanilj socker
Och ös på med så mycket vanligt socker du känner för!
Blanda och värm upp i en kastrull

När det är blandat och inte finns några klumpar så tillsätter du:
1 dl Mjölk
½ dl Grädde

Blir såå god! Men kanske inte den allra nyttigaste. Fast den skulle nog kunna jämföras med oboy och då tror jag denna skulle vara bättre eftersom den är gjorde av producter du vet vad dem innehåller. Men de "onyttiga" är nog det samma i dem båda. Fast min mammas är mycket godare!



XOX

Är nya vänner bättre?

Sen jag började på gymnasiet har jag lärt känna många nya underbara killar och tjejer! Man träffas varje dag i skolan och har så kul ihop så man kan inte låta bli att små le innan man somnar om kvällarna. Jag verkligen uppskattar dem! Fast sen skolan började har jag umgåtts mycket mindre med mina gamla vänner, nästan tappat kontakten helt. Man hörs via msn ibland, kanske sms och pratar mer än sällan i telefon med varann.
Det känns som att när vi gick på grundskolan så hade vi inget val. Vi kunde inte välja om vi ville gå till skolan eller inte, vilka ämnen vi skulle läsa eller vilka vänner vi skulle få. Allt var redan planerat, 16 ämnen uppdelat på olika terminer och man gick i skolan som tillhörde de området man bodde i. Nu har vi valt våra program själva, vi väljer våra individuella val och vi möter folk som kommer ifrån alla möjliga kommuner. Helt plötsligt blev världen så mycket större! De personerna man lär känna nu har gjort samma val som en själv vilket man kan koppla till att de kanske gillar samma saker som en själv.
Så kanske är det sant? Vännerna vi får i gymnasiet är vännerna vi har kvar resten av livet.
Jag har i alla fall mött några härliga personer som jag hoppas jag kan knyta band med för alltid!


P.s. Har du någon likande situation att berätta om kommentera gärna och berätta! d.s.


XOX

Jag tycker faktiskt om Blondinbella

Just nu är det väldig mediahysteri kring bloggare som Blondinbella, Carolina Gynning, Kenza och Kissie med flera andra kändisar som själva gjort sina namn "kända". Carolina Gynning blev känd igenom Big Brother då hon kom in som husets bimbo fast det senare visade sig att hon hade charm och vann hela programmet. Blondinbella, Kenza och Kissie blev kända namn då bloggvärlden blev mer akutell än tidigare och flera tusen personer besökte deras bloggar varje dag. Emellan bloggerskorna har det sedan blivit bitchfights där de anklagat varandra för vikthets, grisar och kopierare.
Ärligt så tycker jag personligen att det inte finns nåt eget. Jag är inte egen, bara mig själv. Utan jag är en del av massor av bra människor jag gillat och kopierat lite granna, vilket har blivit till mig själv. När jag träffar en person som har en så skön stil att se på problem, han eller hon har ett bra motto och jag önskar jag kunde tänka likdant. Då formar jag ju om mig lite granna för att kopiera de tankegångarna och handlingarna från den personen. Så är det fel att kopiera? Jag tycker inte det. Vi gör det allihopa, utan att vi ens tänker på det!
Jag tycker faktiskt om Blondinbella och följer hennes blogg så ofta jag kan. Jag tycker att hon är en söt och smart tjej som har bra kost och tränningsråd i blandning med en del bra mode och smink tips. Sen håller jag inte med henne på alla punkterna angående politik och livsstil.
När Carolina klev in i Big Brother huset följde jag programmet som klistrad. Jag såg upp till henne, tyckte att hon var snygg och häftig. Jag har läst hennes bok och kollat många av de TV program hon medverkat i. Men när jag såg henne på sjärnor på is tyckte jag hon hade förlorat hela sin glans. Istället för den roliga och snygga brutta hon en gång varit stod där en tanig skata med en ganska kaxig attityd. Tråkigt. Fast jag läser fortfarande hennes blogg ibland för ansiktet och klädstilen är ju fortfarande snygg! Men skippa skinnytipsen och lägg gärna på ett par kilo så du kan bli samma galet roliga peron igen!
Tro det eller ej! Men jag läser faktiskt till och med Kissies ökända blogg. Jag tycker hon är rolig! Hon kanske inte är den personen som jag tar stylingtips ifrån men om man tittar på hennes ansikte så är hon faktiskt riktigt söt!

Kanske är inte jag den rätte till att kritisera dessa tjejer eftersom jag inte åstakommit hälften av vad de har gjort i sina liv. Fast det är inte heller så att jag drömmer om att leva ett liv som deras. Jag har aldrig velat bli kändis och jag tror inte jag hade kunnat tjärna pengar på hur jag ser ut eller vad jag har på mig. Men jag är också ett media fan som älskar tv, radio, data, tidingar och böcker! Även fast jag inte vill att dem ska handla om mig...

cimg0486



Carolina, Kissie, Blondinbella, Freja och Natacha är några härliga tjejer vars bloggar jag kikar in på ibland!

XOX

Love dressy!

Kikar runt lite med min shoppingfeber och hittade några fina klänningar  som jag förälskat mig totalt i! Även fast jag vet att det är lite riskfullt att beställa ifrån andra länder så tror jag inte att det kan vara så farligt att beställa ifall man inte beställer grejer för väger över fem kilo? Nån som varit med om att beställda grejer fastnat "på vägen" och fått betala extra på grund av det? Kommentera och berätta!





Senapsgul eller cherise älskling för 39 dollar


Underbar satin klänning i cherie, klarblå eller svart för 22.80 dollar


Romantisk blommig klänning för 22 dollar och svart lackballerina för 8.50 dollar

XOX

Sommarjobbs hysteri

Idag när jag äntligen haft min lediga dag känns det som det enda jag gjort är att leta jobb. Jag tycker systemet med jobb kommunalt i min kommun är jättedåligt! Här kan nästan bara ungdomar som har kontakt med socialen få kommunalanställning så därför har jag varit tvungen att söka jobb på privata firmor. Hur tänker dem egentligen? Vi får studiebidrag de månaderna då vi är i skolan men under sommarlovet för vi inte en krona. Men eftersom kommunen inte vill att personer under 18 år ska jobba utan handledare så är det ju nästan omöjligt att få jobb! På min praktikplats sa dem att jag var värmt välkommen som vikare och sommarvikare så fort jag är 18 år fyllda för innan dess får jag inte hanteras med medicin eller lyft av brukare. Självklart är det förstålligt att reglerna är sådana men jag tycker ändå att det är helt fel att jag inte ens kan få en sommarjobbs anställning. Det är ju alltid fler personal kring mig och behöver jag hjälp kan jag ju fråga dem. Det finns ju mer sysslor på en arbetsplats än att dela ut medicin och bära folk! De sociala är jätteviktigt, att man tar promenader och gör aktiviterer. Även om jag inte kan göra det tuffa jobbet så fungerar jag och många andra tonåringar som inte har kontakt med de sociala perfekt för annan lite mindre belastad hjälp.
Så nu har jag i alla fall sökt mig till massviss av privata städfirmor, trådgårdsfirmor och bärplockar ställen! Hoppas jag får svar av några av dem för jag behöver verkligen lite extra pengar under sommaren.




XOX

Bra morgonmacka

1 Advokado
Örtsalt
Smör
Rostat fullkorns bröd

Blir jättegott och det är bra fetter i advokado och bra kolhydrater i fullkorns brödet! Äter nästan alltid det till frukost och tillsammans med en smoothie eller flingor, då kan jag hålla mig pigg ändå fram tills lunch! För frukost är ju ändå dagens viktigaste mål!



XOX

En god nattsömn

Jag borde väl egentligen sova nu med tanke på att jag jobbat hela helgen. Jag tycker inte att jag går ner i varv efter jag jobbat så det är så svårt att lägga sig även fast jag är trött. Men nu är klockan snart tolv så det är väl dags att sussa nu! Bytte min solarie tid till senare imorgon bara så jag ska kunna få en riktigt lång sovmorgon. Nu har jag grejat med bloggen hela kvällen och jag är väl ganska nöjd nu, fast jag inte fått den bakgrundfärg som jag vill ha än. Tycker ni det blev fint? Kommentera!

Jag har besökt massa shoppning sidor idag så nu bara vrål längtar jag timmar sommaren och värmen så jag kan köpa nytt!

XOX

Recept på god smoothie

1 Banan
½ dl Frysta blåbär
½ dl Fryst mango
(½ dl Fryst ananas)
2 dl Naturell fil(A-fil brukar jag ta)
Mixa i mixern

Det tar ungefär 5-10 minuter att göra och smoothien blir inte så tråkig och osmaklig. Att använda banan i smootie är det bästa man kan göra ifall man tycker om när det är lite sött, bananen fungerar som socker och förgyller verkligen smaken. Banan är en bra kolhydrat och även fast en innehåller ca 100 kalorier så tycker jag inte att det är "farligt". Det blir en nyttig och god smoothie som funkar bra som frukost eller mellanmål. Man kan även göra den lite godare om man använder smaksat fil, t.e.x. vaniljsmak. Då tycker jag den funkar bra som lördags-mys.



XOX

Nya tag!

Sen skolan börjat tycker jag själv att jag blivit onyttigare. För att inte få lågt blodsocker så försöker jag förbättra det med lite snabba kolhydrater så jag ska vara pigg. Jag vet om att det inte funkar i längden så jag äter bra mat. Men det är godis, bullar, glass och läsk som är mina största fiender. Självklart är det bra att unna sig nåt litet ibland när man behöver det men det känns inte som jag har någon stopp gräns! Jag är ingen person som bantar eller går på diet men jag skulle definitivt behova "ditoxa" min kropp ifrån allt socker. För innerst inne vet jag att jag trivs bättre när jag är hälsosam och äter rätt.
Så mina mål är att:

Äta bättre- mindre snabba kolhydrater och mera protein
Undvika vågen- blir bara ledsen om resultatet är fel
Pepa mig själv- tänka positivt kring allt
Äta mycket frukt och grönt- bra kolhydrater och socker
Motionerna lagom- inte ta tre pass om dagen och bli slut körd
Börja på friskis & svettis- enklare och gladare system än sportlife
Vara nöjd

Jag tror att om jag tänker på dessa punkterna kommer jag må bättre ganska snart!

XOX


Sommar preppy

Egentligen kanske man inte borde kalla min stil riktigt preppy. Jag blandar stilar till något som jag själv gillar vilket verkligen liknar preppy. Gossip girl tjejerna tar jag mycket ideer ifrån fast mina kläder aldrig kostar över 500 lappen. Jag bär ofta midjekjol, knästrumpor, högklackat, rosetter, klänningar och söta toppar eller tröjor. Det är min stil och jag trivs verkligen i det! Här är några fina grejer som jag verkligen skulle uppskatta(planerar att inhandla, snarast!) och allt är under 500 lappen!


Lite vardagligt preppy
Första jeansjacka, andra jeansjacka, söt svart tröja, brun skinnsko, cherise sko med 8 cm klack och marin blå siden ballerina

Min första praktik på gymnasiet

När jag valde Omvårdnads linjen hade jag först ingen aning om vad jag gett mig in på, allt jag visste var att jag ville arbeta med att hjälpa människor. Jag var alldeles förvirrad av alla broshyrer och råd man fått om sitt framtida val, det valet som faktiskt skulle vara en del i hur man skulle forma resten av sitt liv. Först hade jag tänkt välja hotell och restaurang eftersom jag tycker det är intressant och róligt med mat och så visste jag att jag kunde få mycket hjälp hemifrån. Jag provade på att arbeta på en sallads restaurang som hade i motto att endast servera ekologisk mat och jag tyckte att det var jätteroligt. Jag fick ta del i allt arbete och jag kände mig väldigt engagerad. Det enda problemet med att gå HR var ju att jag är totalt vegetarian, d.v.s. att jag inte äter: fisk, kycklig, kött, ost som innehåller löpe eller gelatin. Jag förstod att detta skulle vara ett jobbigt problem eftersom jag måste ju provsmaka maten jag och andra lagar. Så jag satte ännu en gång mitt huvud i alla broshyrer och läste. Jag hade inte änns tänkt på att Omvårdnads programmet fanns så när jag läste om det fann jag mig i den direkt. Nu har jag gått linjen i en termin och jag storm trivs. Ämnena var verkligen rätt för mig! Under terminen innan praktiken hade vi gått igenom mycket kring hur man hjälpte till med hygien, lyft och annan vård av vårdtagare. Så vi var ganska förberedda när vi gick ut på praktiken.
Vi fick välja mellan att praktisera inom funktionhinder, hemtjänst och ålderdoms hem. Även fast vi blev tipsade om att välja funktionshinder i tvåan så kände jag att det var det som lockade mig mest. I tidigare inlägg har jag lovat att vara ärlig och tänkte därför berätta varför jag inte vill jobba med "äldre". För mig känns det som att en person som endast blir lyft ur sin säng till sin rullstol, blir matad, kan inte använda toaletten och hålls vid liv at medicin bara sitter och väntar på döden. Jag tror att när en person är så sjuk har redan själen försvunnit. För mig är själven den som är "mig". När man glömmer vem man är, vad man gjort eller vem sitt barn är så känns det för mig som om själen försvinnit och gått vidare. Därför är jag inte emot dödshjälp. Även om det i mångan syn kan verka fel och hemsk så är det ur min syn en bra utväg. När jag glömmer bort hela mitt liv vill jag inte finnas mer. När jag inte minns de jag älskar och mitt eget namn har jag ju glömt bort hela mitt liv. Det tycker jag är hemskt!
Så därför valde jag funktionshinder. Jag vill hellre arbeta med yngre, aktivare och piggare personer. Där jag fick praktik har jag verkligen lärt känna de jag "stöttar" och det har verkligen givit mig mycket. Jag har fått mycket bättre tålamod och kan se livet bättre ur deras perspektiv. Jag har lärt mig massviss av teckenstöd och tycker det är riktigt kul! Jag har följt med de boende i deras vardag och fått upplevelser som jag hoppas jag aldrig kommer att glömma! Det har verkligen blivit minnen för livet. Sen har jag fått se vissa obehagliga saker som jag också blivit ledsen över. Men jag har lärt mig av det och tycker att de fått mig att växa, både i mig själv och med min kunskap.
Vill du veta mer? Ställ gärna frågor i kommentarer!

XOX


Precis startat en blogg!

Nu har jag precis startat en ny blogg där jag tänkte dokumentera om vad som händer i mitt liv! Här kommer jag att skriva om allt mellan himmel och jord. Ska försöka vara ärlig och öppen i mina tankegångar och fantasier. Jag startar i första hand  bloggen för att hålla lite koll på mig själv, för att verkligen tänka igenom mina dagar och självklart berätta om mitt liv. Sen vore det ju väldigt kul ifall jag fick några läsare också!

Jag börjar med att presentera mig själv lite! Jag heter Elin och är 16 år gammal. I Augusti detta året kommer jag fylla 17 och jag kommer att spendera min födelsedag i Cypern! Älskart! Jag är en pigg och glad tjej oftast men ibland kan jag vara lite gnällig och envis. Jag bor ihop med båda mina föräldrar och våran katt. Vi har en bra relation till varandra och jag älskar dem verkligen! Jag går första året på Omvårdnads linjen och tycker hittills att det är riktigt kul. Min klass är underbar och jag känner redan starka band ihop med de flesta även fast vi inte alls känt varann så länge! Men vi har ju tre år till att komma ännu närmare varandra på! Jag har just nu ingen pojkvän och jag trivs väl inte allt för bra med det fast jag försöker vänja mig och stå på mina egna fötter! På fritiden brukar jag läsa, titta på filmer, träna: yoga, jogging eller powerwalk, umgås en hel del med vänner och självklart shoppa! Både jag och min mamma är lite av två shoppoholics vilket både kan räknas som positivt och negativt. Vi shoppar en hel del ihop och är alltid riktigt glada över våra bra inköp fast detta leder ju också till att det klirar lite tomt i kassan i mellan åt. Fast jag har med åren utvecklas till lite av ett budgetproffs vilket jag verkligen har nytta av. Mina favorit affärer är h&m, gina tricot, lindex och second hand. Det är ju visserligen inte några butiker som allmänheten inte brukar shoppa i, men jag mixtrar och blandar vilket har blivit till mig egna stil som kan förlikas med preppy fast i budgetklass! Mina favorit shoppingsidor på nätet är www.ellos.se, www.forever21.se och självklart www.hm.com/se. Sen älskar jag skor och väskor, vi skulle nog nästan kunna kalla det ett beroende för jag verkligen älskar det! Men jag har ju turen att ha en lika beroende mamma så vi delar på det mesta som går att dela på!
Nu har jag försökt att ge er en liten kort presentation om mig själv och är det något mer ni vill veta så kommentera frågor, jag lovar att svara!


Jag och min favvis

RSS 2.0